“A pigmentfoltok napjainkban már igen hatékonyan kezelhetők lézer segítségével.”


Különböző eredetű pigmentfoltok léteznek: májfolt, szeplő, időskori pigmentfolt.

Sokunkat zavarnak a bőrünkön megjelenő zavaró pigmentfoltok, amelyek kialakulhatnak akár túlzott napozás, UV sugárzás, vegyi anyagok hatására is.

 

Hogyan hat a lézer pigmentfoltok esetén?

 

A lézer rövid ideig tartó, azonban nagy energiájú impulzusokat bocsájt a pigmentfoltos bőrre, miközben azok a pigmentfoltok melaninjában elnyelődnek és szétrobbantják azokat. A hő hatására összehúzódik a bőr, fokozódik a kollagéntermelés. A pigmentszemcsék a bőr felmelegedése nélkül robbannak fel, ezzel megakadályozva a hegképződést. Így a lézeres pigmentfolt kezelés után a bőrfelület gyorsan regenerálódik ezzel segítve a hámréteg újraképződését.

Pigmentfoltok eltávolítása

 

Milyen előnyei vannak a pigmentfolt eltávolító kezelésnek?

 

 • gyors, hatékony és biztonságos
 • nem okoz hegeket, színeltérést, sebet
 • fájdalom nélkül távolítja el a pigmentfoltokat
 • 1-3 kezelés után is igen látványos az eredmény
 • a bőr rendkívül gyorsan regenerálódik

Mi a teendő az pigmentfolt eltávolítás különböző szakaszaiban?

 

A pigmentfoltok eltávolítása előtt a kezelést megelőző 2 héten belül kerülendő a szoláriumozás, napozás. A kezelést megelőző 1 hétben ne használjunk barnító krémet. A pigmentfoltok eltávolítása után hatékony fényvédőt kell használni, illetve kerülni a napozást, szoláriumozást 3 hónapig és a szaunázást 2 hétig!

 

Hogyan végezzük a pigmentfolt eltávolítást?

 

Kisebb felület kezelése esetén érzéstelenítés nélkül (kérésre érzéstelenítéssel), nagyobb felület esetén érzéstelenítéssel végezzük az eltávolítást, ezáltal a kezelés nem jár fájdalommal. A beavatkozás időtartama a foltok nagyságától és számától is függ, kb. 5-20 percet vesz igénybe. A pigmentfolt az első beavatkozás után azonnal kivilágosodik. A megfelelő eredmény eléréséhez kb. 1-3 kezelés szükséges. A kezeléseket 8 hetente ismételjük.

Rendelőnkben többféle lézerrel távolítjuk el a pigmentfoltokat, májfoltokat. A bőrből kiemelkedő foltok eltávolításához CO2 lézert alkalmazunk, míg a felületes bőrhibák esetén (kézen is) frakcionált lézert használunk. A nem öregségi, hanem hormonális eredetű foltokat (pl.: terhesség miatt), továbbá a szem és száj környékén megjelenő bőrhibákat Q-kapcsolt lézerrel vagy kombinált kezeléssel orvosoljuk.

A kezelést megelőző konzultáción az orvos meghatározza, hogy mely lézeres kezelés alkalmas és a pontos ár is ekkor dől el.

 

Mely területek kezelhetők lézerrel?

 

 • arc
 • nyak
 • dekoltázs
 • kézfej
 • hát

A lézeres eltávolítással amellett, hogy a pigmentfoltok halványodnak, eltűnnek

 • a bőr feszesebbé, bársonyosabbá válik
 • a pórusok összehúzódnak
 • a bőr textúrája finomabb lesz, minősége javul
 • a felszíni ráncok kisimulnak

A kezelés csak ritka és enyhe, rövid ideig tartó szövődményekkel járhat. A pigmentfoltok eltávolítása után fehéres elszíneződés jelenik meg a kezelt területen, majd bőrpír, duzzanat, égő érzés alakulhat ki, mely pár óra alatt elmúlik. A kezelés után néhány napig tartó pörkképződés, hámlás jelentkezik.

A lézeres pigmentfolt eltávolítás nem javasolt terhesség, szoptatás ideje alatt, ha a kezelendő bőrfelszínen fertőzés van, kóros hegesedésre való hajlam esetén, cukorbetegség, epilepszia, autoimmun megbetegedés, kötőszöveti megbetegedés, immunszuppresszív kezelés esetén, ha korábbi lézeres kezelés során problémás bőrtünetek jelentek meg, fényérzékenységet fokozó gyógyszerek szedése esetén.