Mellplasztika saját zsírral

„A zsírátültetéses mellnagyobbítás inkább formálja, teltebbé varázsolja a melleket. Ideális alakformáló eljárás, hiszen a nem kívánatos helyen lévő zsírszövetet áthelyezzük a mellbe, hogy az kerekebbé, dúsabbá váljon.”


Hogyan történik a zsírátültetéses mellnagyobbítás?

A zsírátültetés a mellnagyobbítás természetes formája, amelynek során az emberi szervezetben megtalálható saját zsírszövetet használjuk fel. A műtét két részből áll: először megtörténik a kíméletes BodyJet technikával a zsírleszívás valamely testrészről, majd ezt követi a mellnagyobbítás saját zsírral. A BodyJet technológiának köszönhetően rendkívül eredményesen ültethetőek át a zsírsejtek a mellbe: míg az általános zsírátültetésnél az átültetett zsírsejtek 50–70%-a marad meg tartósan, a BodyJet technológiának köszönhetően a zsírsejtek kb. 80%-a beépül. Mégis előfordulhat, hogy a látványos eredmény, a megfelelő mennyiség betöltése érdekében a műtétet ismételni kell.

Azoknak ajánljuk, akik csak kisebb mértékű változást szeretnének a mellükön, vagy tartózkodnak testidegen anyag beültetésétől. A saját zsírral történő mellnagyobbítás, mellformázás nagy előnye, hogy vágás és maradandó heg nélküli a beavatkozás, és ennek köszönhetően a felépülési idő és a fájdalom is jelentősen kisebb, mint az implantátum behelyezése után. Továbbá a mellnagyobbítás saját zsírral hatékony megoldást nyújt akkor is, ha a mellbe helyezett implantátum formája nagyon kivehető, ekkor az implantátumos mellnagyobbítás korrigálható a saját zsírral.

Mi történik a műtét után?

A mellnagyobbítás saját zsírral történő kivitelezése esetén a felépülési idő 4–6 hét, viszont 1 hét után akár már munkába is lehet állni. A műtétet követő 4 hétben szigorúan kompressziós melltartót kell viselni (mert ekkor a legmagasabb az implantátumok elmozdulásának veszélye), majd a legjobb eredmény érdekében további 1 hónapig érdemes ezt a melltartót hordani. A nehéz fizikai munka és a sportolás 6–8 hétig kerülendő.

A mellnagyobbítás akár implantátummal akár zsírátültetéssel történik, nincs hatással a terhességre, szoptatásra.

Milyen kockázatokkal jár a beavatkozás?

A műtét során hegek keletkeznek, ezek az idő múlásával halványodnak, de teljes mértékben sosem tűnnek el. A műtét után a sebgyógyulás is problémát okozhat, fennállhat a gyulladás veszélye. A mell területén érzésváltozás következik be, ez kb. 2 hónapon belül megszűnik. Az implantátum elmozdulhat, amit újabb műtéttel lehet korrigálni. Felléphet fokozott tokosodás: az implantátum behelyezése után a szervezet létrehoz körülötte egy kapszulát, amely bizonyos esetekben megvastagodhat, ami panaszokat okozhat, összenyomhatja az implantátumot.

Kezelést végző orvosok:

Tanácsadó asszisztens:
Annamária Kovács
+36 30 179 7972
Hívjon bizalommal!

Árak

  • Mellplasztika:
    • Gynecomastia férfimellplasztika: 800000 Ft-tól
    • Mellplasztika implantátummal: 980000 Ft-tól
    • Mellnagyobbitás saját zsírral: 850000 Ft-tól
    • Mellfelvarrás implant nélkül: 800000 Ft-tól