Mellnagyobbítás saját zsírral

 

“A zsírátültetéses mellnagyobbítás inkább formálja, teltebbé varázsolja a melleket. Ideális alakformáló eljárás, hiszen a nemkívánatos helyen lévő zsírszövetet áthelyezzük a mellbe, hogy az kerekebbé, dúsabbá váljon.”

 


 

Hogyan történik a zsírátültetéses mellnagyobbítás?

 

A zsírátültetés a mellnagyobbítás természetes formája, mely során az emberi szervezetben megtalálható saját zsírszövetet használjuk fel. A műtét két részből áll: először megtörténik a kíméletes BodyJet technikával a zsírleszívás valamely testrészről, majd ezt követi a mellnagyobbítás saját zsírral. A BodyJet technológiának köszönhetően rendkívül eredményesen ültethetőek át a zsírsejtek a mellbe: míg az általános zsírátültetésnél az átültetett zsírsejtek 50-70%-a marad meg tartósan, a BodyJet technológiának köszönhetően a zsírsejtek kb.80% beépül. Mégis előfordulhat, hogy a látványos eredmény, a megfelelő mennyiség betöltése érdekében a műtétet ismételni kell.

Azoknak ajánljuk, akik csak kisebb mértékű változást szeretnének a mellükön, vagy tartózkodnak testidegen anyag beültetésétől. A saját zsírral történő mellnagyobbítás, mellformázás nagy előnyei, hogy vágás és maradandó heg nélküli beavatkozás, és ennek köszönhetően a felépülési idő és a fájdalom is jelentősen kisebb, mint az implantátum behelyezése után. Továbbá a mellnagyobbítás saját zsírral hatékony megoldást nyújt akkor is, ha a mellbe helyezett implantátum formája nagyon kivehető, ekkor az implantátumos mellnagyobbítás korrigálható a saját zsírral.

 

Mi történik a műtét után?

 

A mellnagyobbítás saját zsírral történő kivitelezése esetén a felépülési idő kb. 4-6 hét, viszont 1 hét után akár már munkába is lehet állni.
A műtétet követő 4 hétben szigorúan kompressziós melltartót kell viselni (mert ekkor a legmagasabb az implantátumok elmozdulásának veszélye), majd a legjobb eredmény érdekében további 1 hónapig érdemes ezt a melltartót hordani. A nehéz fizikai munka és a sportolás 6-8 hétig kerülendő.


A mellnagyobbítás akár implantátummal akár zsírátültetéssel történik, nincs hatással a terhességre, szoptatásra.


Milyen kockázatokkal jár a beavatkozás?

 

A műtét során hegek keletkeznek, melyek az idő múlásával halványodnak, de teljes mértékben sosem tűnnek el.
A műtét után a sebgyógyulás is problémát okozhat, fennállhat a gyulladás veszélye. A mell területén érzésváltozás következik be, mely kb. 2 hónapon belül megszűnik. Az implantátum elmozdulhat, melyet újabb műtéttel lehet korrigálni. Felléphet a fokozott tokosodás: az implantátum behelyezés után a szervezet létrehoz körülötte egy kapszulát, mely bizonyos esetekben megvastagodhat, ami panaszokat okozhat, összenyomhatja az implantátumot.

 

Beavatkozást végző orvosok:

 • Dr. Halmy Csaba
 • Dr. Pavlovics Gábor

Tanácsadó asszisztens:
Annamária Kovács
+36 30 179 7972
Hívjon bizalommal!

Árak

 • Mellplasztika:
  • Gynekomasztia (férfi mellkisebbités): 400000 Ft-tól
  • Mellplasztika implantátummal: 800000 Ft-tól
  • Mellnagyobbitás saját zsírral: 800000 Ft-tól
  • Mellfelvarrás implant nélkül: 600000 Ft-tól