Mommy makeover

Terhesség és szülés után a nők teste sokszor megváltozik, amely egy teljesen természetes jelenség. A hölgyek ezt olykor nehezen viselik és gátolva érzik magukat a mindennapokban a bekövetkezett testi változások miatt, melyek az önbecsülésükre, magabiztosságukra is hatással lehetnek. A megereszkedett mellek, a petyhüdt has, a lógó bőr vagy a zsírtöbblet a karokon, lábakon már mind-mind alakítható jelenségek egy komplett kezelési módszer segítségével, melyet mommy makeover helyreállító beavatkozásnak hívunk.

 

Milyen előnyökkel jár a mommy makeover plasztikai beavatkozás?

 • egy altatásban több probléma is orvosolható
 • a terhesség előtti forma visszanyerhető
 • korrigálható a nem megfelelő császárheg
 • olyan problémákat is orvosolhat, mint a köldöksérv, a szétnyílt hasizom

 

Milyen hátrányok említhetők meg?

 • minél több az egyidejű beavatkozás, annál hosszabb a felépülési idő
 • hasplasztika esetén hegek várhatók a műtét után

 

Mikor ajánlott a beavatkozás elvégzése?

A szakorvosi általános javaslat alapján a mommy makeover beavatkozásokkal mindenképp érdemes megvárni a szoptatási időszak végét, ennél hamarabb nem érdemes a kezeléssorozat megkezdése. Mindezek után a kisebb beavatkozásokkal tanácsos indítani, a nagyobb mértékű beavatkozásokkal pedig körülbelül 6-8 hónapot érdemes várni. Az első periódusban olyan kisebb volumenű műtétek vállalhatók be, mint a saját zsírral történő mellfeltöltés, feszesítés. Érdemes azt is számításba venni, hogy érkezik-e még több gyermek a családba, mert ha igen, akkor az utolsó gyermek után célszerű nekivágni a projektnek.

 

Milyen kezelések tartoznak a mommy makeover csomagba?

A mommy makeover csomag több kezelést is magában foglal, mint például:

 • a szoptatás után megereszkedetté vált keblek feszesítését,
 • a lógó has tónusossá tételét,
 • a csípőtájék zsírpárnáinak bontását
 • combok kontúrozását
 • intim plasztikát

A csomag az egyén igényei alapján személyre szabható, így egyéb megoldásokkal is kombinálhatók a fentebb felsoroltak.

Ahogyan már írtuk, legtöbbször a mellplasztika az első beavatkozás. A tejtermelés és a szülés során bekövetkezett változások miatt a keblek méretben és formában is megváltoznak.

Elegendő mirigyállomány esetén a plasztikai sebész mellfelvarrással, kevés mirigyállomány esetén mellfelvarrással és szilikon implantátum beültetéssel (kombinált mellplasztika, mellnagyobbítás) alakítja ki az ideális mellformát. Szoptatást követően megmaradt nagyméretű, elzsírosodott mirigyállomány mellkisebbítéssel csökkenthető, korrigálható.

A has és a fenék korrekciója is gyakran felmerül. Ilyenkor egy zsírleszívással indul a folyamat az említett tájékokról. Ezt követi a bőr feszesítése, amit a feleslegessé vált bőr eltávolításával vagy felvarrással érünk el. A kisebb térfogatú fenék és has nagy mértékben járul hozzá magabiztosságunk visszanyeréséhez.

A comb és azon belül főleg a belső comb, valamint a bricsesz alakítása lehet kérdéses. Ez általában zsírleszívással történik. Abban az esetben, ha szükséges, ezen a területen is lehetséges a felesleges megnyúlt bőr eltávolítása.
Ugyanez az eljárás a karok és hónalj esetén is: zsírleszívással bontjuk meg a többletet, melyet kiegészíthetünk a bőr korrekciójával. Így búcsút inthetünk a jól ismert „integetőhájnak” és újra csinos, feszes karokkal élhetünk a mindennapokban. Ismét magabiztosan hordhatunk vékony pántú vagy pánt nélküli ruhákat.

A mommy makeover keretein belül természetesen intim plasztikai korrekciót is végzünk.

Az arc testünk legszembetűnőbb része, így annak korrekciója kardinális lehet a testharmónia vonatkozásában. A szemhéjnál tanácsos lehet az alsó és a felső szemhéjplasztika, de egyéntől függően a hyaluronsavas arcfeltöltés, szálbehúzásos arckezelés, botox ránctalanító kezelés is indokolt döntés lehet. Ezeken felül további esztétikai módszerek, kezelések is igénybe vehetők, melyek nem invazív módon, szike nélkül segítenek a megfiatalodásban.

 

Mire figyeljünk oda mommy makeover esetén?

Mint minden plasztikai beavatkozás esetében, a megelőző konzultáció és a tervezés itt is elengedhetetlen. A szakorvosi konzultációt követően biztos lehetsz benne, hogy pontosan azt fogod kapni, amire vágysz. Ne legyél mohó: kellő türelemmel a beavatkozások közt is elérhetjük a célunkat.
Fontos az is, hogy alakkorrekció esetén igyekezzünk a lehetőségekhez képest leginkább elérni a terhesség előtti súlyt. Ez azért fontos, hogy a has bőre ne ereszkedjen újra meg a műtét után, illetve hogy az eredmény a lehető legtartósabb legyen és hosszú ideig élvezhessük.
Válasszunk a beavatkozásra olyan időszakot, amikor a pihenés jobban kivitelezhető. Noha közvetlen segítségre csak néhány napig lesz szükség, de fontos, hogy utána is megfelelő pihenés mellett töltsük a felépülést.

Ez a csomagban irányzott kombinált plasztikai sebészeti megoldás kiváló lehetőség azoknak a friss anyukáknak, akik nehezen fogynak, nem jut elég idejük a rendszeres testmozgásra és önértékelésüket nagyban befolyásolja a megváltozott külső. Légy újra a régi önmagad és érezd jól magad a bőrödben szülés után is!