A mellplasztikán belül a mellnagyobbítás a leggyakoribb beavatkozás.

Hogyan történhet a mellnagyobbítás?
implantátum behelyezésével vagy
saját zsír átültetésével

Mit kell tudni az implantátumokról?
A mellimplantátumok méretük, alakjuk, felszínük kialakításában különböznek egymástól. Rendkívül széles választék áll rendelkezésre, így könnyen ki lehet választani az igényeknek, testalkatnak, egyéni adottságoknak legmegfelelőbbet. Az implantátumok fala egy erős szilikon burok és általában kohezív szilikon géllel vannak töltve. Ezek lágy állagúak, tapintásuk olyan, akár egy női mellé. A kohezív gél még egy hatalmas előnnyel bír: az implantátum külső burkolatának esetleges sérülése esetén sem folyik ki a tokból.

Az implantátum felszíne lehet teljesen sima, vagy különböző mértékben érdes, textúrált. Leginkább a mikrotextúrált és nanotextúrált felületű alkalmazását preferáljuk. Az implantátum behelyezése után a szervezet az idegen anyag körül létrehoz egy kapszulát, mely a legtöbb esetben puha marad, viszont kis százalékban, de fennáll a veszélye a megkeményedésnek, ami panaszokat okozhat.

Az implantátum formája lehet kerek vagy csepp alakú, ún. anatómiai kialakítású. A különbség az, hogy a csepp alakú implantátumok jobban hasonlítanak a mell természetes formájához, viszont elmozdulás esetén a mell alakját egyenetlenné változtatja. A jól megválasztott implantátum tartós megelégedettséggel tölt el.

Hogyan történik implantátumos mellnagyobbítás?
A mellnagyobbítás egynapos sebészeti beavatkozásként altatásban történik, a műtét másnapján a páciens hazamehet. A műtét előtt laborvizsgálatra, EKG-re, emlő ultrahangra, illetve 40 éves kor felett mellkasröntgenre, mammográfiai vizsgálatra van szükség. Az implantátum behelyezése legtöbbször a mell alatti redőben ejtett metszés felől történik, de lehetőség van a hónalj felől vagy a bimbóudvar körül ejtett metszés alkalmazására is. Az implantátumot a mirigy vagy az izom alá is be lehet helyezni. A behelyezés módja egyénre szabott, a műtétet megelőző konzultáció során dől el.


Hogyan történik a zsírátültetéses mellnagyobbítás?
A zsírátültetés a mellnagyobbítás természetes formája, mely során az emberi szervezetben megtalálható saját zsírszövetet használjuk fel. A műtét két részből áll: először megtörténik a kíméletes BodyJet technikával a zsírleszívás valamely testrészről, majd a zsír feltöltése a mell területére. A BodyJet technológiának köszönhetően rendkívül eredményesen ültethetőek át a zsírsejtek a mellbe: míg az általános zsírátültetésnél az átültetett zsírsejtek 50-70%-a marad meg tartósan, a BodyJet technológiának köszönhetően a zsírsejtek kb.80% beépül. Mégis előfordulhat, hogy a látványos eredmény, a megfelelő mennyiség betöltése érdekében a műtétet ismételni kell.

A zsírátültetéses mellnagyobbítás inkább formálja, teltebbé varázsolja a melleket. Ideális alakformáló eljárás, hiszen a nemkívánatos helyen lévő zsírszövetet áthelyezzük a mellbe, hogy az kerekebbé, dúsabbá váljon.

Azoknak ajánljuk, akik csak kisebb mértékű változást szeretnének a mellükön, vagy tartózkodnak testidegen anyag beültetésétől. A saját zsírral történő mellnagyobbítás, mellformázás nagy előnyei, hogy vágás és maradandó heg nélküli beavatkozás, és ennek köszönhetően a felépülési idő és a fájdalom is jelentősen kisebb, mint az implantátum behelyezése után. Továbbá hatékony megoldást nyújt akkor is, ha a mellbe helyezett implantátum formája nagyon kivehető, ekkor az implantátumos mellnagyobbítás korrigálható a saját zsírral.

Mi történik a műtét után?
A felépülési idő kb. 4-6 hét, viszont 1 hét után akár már munkába is lehet állni.
A műtétet követő 4 hétben szigorúan kompressziós melltartót kell viselni (mert ekkor a legmagasabb az implantátumok elmozdulásának veszélye), majd a legjobb eredmény érdekében további 1 hónapig érdemes ezt a melltartót hordani. A nehéz fizikai munka és a sportolás 6-8 hétig kerülendő.

A mellnagyobbítás akár implantátummal akár zsírátültetéssel történik, nincs hatással a terhességre, szoptatásra.

Milyen kockázatokkal járhat a mellnagyobbítás?
A műtét során hegek keletkeznek, melyek az idő múlásával halványodnak, de teljes mértékben sosem tűnnek el.
A műtét után a sebgyógyulás is problémát okozhat, fennállhat a gyulladás veszélye. A mell területén érzésváltozás következik be, mely kb. 2 hónapon belül megszűnik. Az implantátum elmozdulhat, melyet újabb műtéttel lehet korrigálni. Felléphet a fokozott tokosodás: az implantátum behelyezés után a szervezet létrehoz körülötte egy kapszulát, mely bizonyos esetekben megvastagodhat, ami panaszokat okozhat, összenyomhatja az implantátumot.

A műtétet végző szakorvosok:
Dr. Halmy Csaba
Dr. Pavlovics Gábor

Online bejelentkezés konzultációra
Visszahívás kérése


Áraink:
• Konzultáció: 12000 Ft, mely a műtét árából levonódik
• Mellnagyobítás implantátum nélkül 540000 Ft-tól
• Implantátum 220  – 300000 Ft
• Mellnagyobbítás zsírátültetéssel 700000 Ft-tól