Tinédzserkori pattanások kezelése

Tinédzser vagy és a pattanás az egyik legádázabb ellenséged? Nem vagy egyedül! A serdülők 90%-a küzd pattanásokkal. Tudjuk, milyen pocsék, amikor készülsz a nagy „Ő”-vel való találkozásra, egy jó bulira, vagy életed első állásinterjújára, és pattanások vigyorognak rajtad, amikor tükörbe nézel… Nagyon ciki… Felkensz magadra egy tonna alapozót, a szemedbe fésülöd a hajad, hogy ne látszódjanak a pattanások… Nem valami felemelő érzés. A legtöbb tinédzser nagyon nehezen viseli életének pattanásos időszakát. A pattanás lelki sérüléseket is okozhat: kisebbségi érzést, bizonytalanságot, zárkózottságot, az új barátságoktól, kapcsolatoktól való félelmet. Szerencsére manapság már rengeteget tudunk a pattanás okairól, és több kezelés segít megszüntetni a pattanásokat. A Körúti Orvosi Centrumban külön csapat foglalkozik azzal, hogy a tiniket megszabadítsa a pattanásoktól, és az ezekkel járó összes problémától. Kérj időpontot vizsgálatra, kezelésre!

Miért pont a tiniken van olyan sok pattanás, orvosi kifejezéssel akné?
Serdüléskor hormonok kezdenek termelődni a testünkben, melyeket androgéneknek hívunk. Ezek a hormonok fiúkban és lányokban is megtalálhatók. Az androgén hormonok hatására a szőrtüszőinkhez csatlakozó faggyúmirigyek túlzott faggyútermelésbe kezdenek. A faggyúra – bizonyos mennyiségben – szükség van ahhoz, hogy bőrünket puhán tartsa és védőréteget képezzen bőrünk és a külvilág között. Az androgén hormon hatására termelődő túl nagy mennyiségű faggyú viszont elzárja a pórusokat (a faggyúmirigy kivezető csöveit), mint dugó az üveget. A faggyú ezután is tovább termelődik, és a szőrtüsző megduzzad. A szervezet védekezni próbál, ezért odaküldi a fehérvérsejteket. A folyamat végeredményként megjelenik a piros duzzadt pattanás, vagy a fekete közepű vagy fehér mitesszer, vagy csomó, vagyis az akné. És az első pattanás után jön a második, harmadik, tízedik és sokadik. Sőt! Hiába múlik el a gyulladás, de még pattanásos heg is maradhat utána.

Mi a megoldás, ha már teljesen eleged van a pattanásokból?
Egyszerűen bejelentkezel pattanáskezelésre tini bőrgyógyászati centrumunkba. Ezt a részlegünket azért alakítottuk ki, hogy meggyógyítsuk, eltüntessük pattanásaidat, válaszoljunk az ezzel kapcsolatban felmerült kérdéseidre, és kiválasszuk a Neked személy szerint leginkább megfelelő kezelési módot. Először egy bőrgyógyász megnézi, hogy van-e valamilyen gócgyulladás – a szervezetben, mely közrejátszhat a pattanások kialakulásában, majd megbeszélitek, hogy milyen kezelésre van szükség ahhoz, hogy a pattanások eltűnjenek. A szokásos helyi és gyógyszeres kezelés mellett orvosi mélyhámlasztás is szóba jöhet, mely segíti megnyitni az elzáródott pórusokat és csökkenti a faggyú termelődését. A hámlasztás előtt két hétig a rendelőnkben kapott krémet kell használnod. Már ekkor látni fogod, hogy rengeteget javul a bőröd. A rendelőben azután letisztítják az arcodat, ha kell a hátadat, mellkasodat, és felkenik rá a speciális, orvosi gyümölcssavat (glikolsav). A hámlasztás valójában csak apró hámsejt leválasztás, ami látható hámlást nem okoz. Ez egyáltalában nem fáj, csak szép simává varázsolja a bőrödet, és segít eltüntetni a pattanásokat. Legalább 6 ilyen kezelésre van szükség heti-két heti időközönként, amelyek között speciális krémmel kell kezelned a bőrödet.

Mivel a pattanások kialakulása többféle összetett okra vezethető vissza, így kezelésük is összetett. A gyógykozmetikus folyamatos orvosi ellenőrzés és konzultációk mellett végzi a pattanások eltávolítását fájdalommentesen, és kíméletesen.

Fül-orr-gégészünk a manduládat vizsgálja meg, hogy nem szóródnak-e onnan a baktériumok. Lányoknak érdemes nőgyógyász kollégánkat is felkeresni, mert nőgyógyászati gyulladások is okozhatnak pattanást. Tini bőrgyógyászatunk akné-centrumában minden szakmai segítséget megadunk, hogy pattanásaidat tényleg elfelejthesd!

Pattanások utáni hegek
Sajnos a nem megfelelően kezelt pattanások után a bőrödön bemélyedések, hegek maradhatnak. Ezek eltüntetéséhez speciális hámlasztásra van szükség, melynek elvégzése után néhány napig otthon kell maradni. Ezt a beavatkozást mindenképpen személyesen kell megbeszélni.

Bőrgyógyász, nőgyógyász szakorvoshoz vagy kozmetikushoz is be tudsz jelentkezni online, árainkat pedig ITT találod!

Online bejelentkezés szakorvoshoz
Visszahívás kérése