Gyermekkori atópiás ekcéma

Sűrűn előforduló csecsemő-, és gyermekkori megbetegedés. Az atópiás (veleszületett, belső eredetű) ekcéma egy bőrbetegség, ami többnyire genetikai eredetű, a családi háttérben gyakori az allergia. Csecsemőkön tipikus az arcon és fejbőrön jelentkező atópiás ekcéma. A bőrbetegség nagyfokú álmatlansággal, és heves viszketési rohamokkal kezdődik.

A gyermekkori atópiás ekcéma okai
• a családban előforduló allergia (genetikai háttér)
• táplálékallergia
• egyéb allergének (szappanok, tusfürdők, kenőcsök, krémek, stb.)

A csecsemő-, és gyermekkori atópiás ekcéma tünetek megjelenése feltétlenül orvosi segítséget igényel. Mind a gyermek, mind pedig a szülő számára nagy megpróbáltatásokat jelent. Gyermek bőrgyógyász szakembereink először kivizsgálásokat javasolnak, bőrtesztet végeznek, vagy vérvizsgálat során erősítik meg a diagnózist. (laktóz intolerancia, allergiatesztek, széklet emésztettség vizsgálata)

Az atópiás, gyermekkori ekcéma kezelése
A Körúti Orvosi Centrumban teljes körű, modern terápiával, és életmódra vonatkozó javaslatokkal is segítjük Önt, hogy a csecsemő-, és gyermekkori ekcémával való együttélést megkönnyítsék. Jó hír viszont, hogy a gyermekkori atópiás ekcéma kinőhető, így két éves kor körül tünetmentessé válhat a gyermek. A tünetek fellángolása előfordulhat a későbbi életszakaszok során is, azonban megfelelő kezeléssel jól karbantarthatóak. A rendkívül száraz bőr miatt, a megfelelő hidratálás kulcsfontosságú, a viszketés csökkentésére a szakorvos által ajánlott krémek, kenőcsök javasoltak. Súlyosabb esetben a gyermek bőrgyógyász gyógyszeres kezelést ír elő, csakis megfelelő ellenőrzés mellett (dermo-kortikoidok, immunszupresszív anyagok, antihisztaminok).

Tudnunk kell, hogy a csecsemő-, és gyermekkori atópiás ekcéma kellemetlen tünetei, a viszketés, bőrszárazság, és az álmatlan éjszakák okozta kialvatlanság elkerülhetőek, csökkenthetőek. Gyermek bőrgyógyász szakorvosainkhoz történő időpont foglalásával biztosíthatja gyermeke egészségét, és a család nyugalmát!

Online bejelentkezés szakorvoshoz
Visszahívás kérése

Árak

  • Gyerek szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 17000 Ft