Időpontfoglalás

Gyermekhajhullás és körömbetegségek gondozása

A gyermekek hajhullása és körömbetegségei mögött szerencsére általában könnyen kezelhető okok állnak. A gyermekhajhullás felismerésében a szülő figyelme rendkívül fontos, a gyermekhajhullás gondozása során viszont szakszerű és hatékony segítséget nyújthatunk. A körömbetegségek hátterében sok dolog állhat, a gondozása segíthet, ennek során, például a körömrágás esetében is jól kezelhető a betegség, akár orvosi szempontból, de pszichológusi segítséggel is.


A gyermekhajhullás okai és gondozása

 

A gyermekhajhullás mindig figyelemfelkeltő, mert bár egészen egyszerű oka is lehet, mégis komoly betegséget is jelezhet. Kislányoknál előfordulhat, hogy a túl szoros copf, hajfonás, csatok és hajráfok kisebb fokú hajhulláshoz vezetnek, de a felismeréssel könnyen megoldhatjuk a problémát. Azonban az anyagcserezavarok, vagy helyi gyulladások, és a hajszálbetegségek már komolyabb kezelést kívánnak.

  • Az ótvar gyakoribb, mint gondolnánk. Ez a felületi gombás fertőzés a hajas fejbőrön, szempillák és a szemöldök tájékán jelentkezik, és talán a legtöbb esetben ez okozza a gyermekhajhullást. Foltos hajhullást tapasztalhatunk, amelyek kerek, vagy ovális alakúak.
  • Az Alopecia Areata hirtelen, akár egy-két nap alatt jelentkező foltos hajhullást, kopaszodást jelent. Oka a szervezet saját immunrendszerének támadása a hajhagymák ellen. Szerencsére nagyon ritkán fordul elő.
  • A pszichés ok miatti hajcsavargatás, hajtépés mindig lelkiállapot változás miatt történik, amint megszűnik a gyermek számára nem kezelhető helyzet, a probléma megoldódik. Ehhez fontos pszichológus szakember segítségét igénybe venni.

gyermek haj


A körömbetegségek, és gondozásuk

 

A gyermek körömbetegségek okai lehetnek:

  • vashiány
  • ujjszopás miatt felpuhult bőr fertőződése
  • lábujjaknál megjelenő gombás fertőzések
  • körömrágás miatti fertőzések
  • nagyobb ütés következtében kialakult vérömleny (mechanikus)

Nagyon fontos, hogy mint szülők, folyamatosan figyeljük és gondozzuk kisgyermekünk körmeit. Ha olyan fertőződéssel találkozunk, amely kellemetlen elváltozásokat okoz, azonnal forduljunk szakorvos. Nem minden esetben a köröm eltávolítása a megoldás, hiszen bőrgyógyász szakorvosaink mintavétellel, laboratóriumi vizsgálatokkal pontosítják a kórokozókat, így helyileg, és belsőleg is célzottan kezelhetővé válhat az elváltozás.

A körömrágás kisgyermekkortól akár felnőttkorig kísérheti a szorongó személyiséget, ezért fontos az okok feltárása, akár pszichológusaink segítségével.

Árak

  • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 21500 Ft
  • Gyerek szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 19500 Ft