Orrplasztika

A műtét során nemcsak az orr alakja, hanem mérete is változtatható.Az orr kisebbíthető vagy nagyobbítható – rövidíthető vagy hosszabbítható az arcformának és igényeknek, elképzeléseknek megfelelően.

A beavatkozást minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, mely során plasztikai sebészünk tájékoztatást ad a lehetőségeket és az igényeket figyelembe véve a műtét menetéről és az elérhető eredményről. Az orrplasztika bonyolult beavatkozás, az orvos részéről pontos tervezést igényel. A műtéti tervet mindig személyre szabottan készítjük el. A többféle metszési lehetőség, ill. a deformitások megszüntetésére szolgáló technika közül mindig a legcélravezetőbbet választjuk – azt, amelyik a leginkább szolgálja a kívánt eredmény elérését. Az orrplasztika során többnyire az orrnyílásokon belül, a nyálkahártya felől rejtetten végezzük a metszéseket, így külső heg nyoma egyáltalán nem marad látható. Ezt zárt orrplasztikának nevezzük. Bizonyos esetekben azonban a külső metszés elengedhetetlen, ekkor az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén ejtjük a bemetszést, ami idővel szinte teljesen észrevehetetlenné válik. Az orr formázható saját porc felhasználásával, implantátum behelyezésével, sőt szükség esetén volumenpótlás céljából feltöltő anyaggal, ill. saját zsír feltöltéssel is történhet a végső formázás. Szükség esetén az orrplasztikával egyidejűleg orrsövény műtét is elvégezhető. Az orrplasztika helyi érzéstelenítésben is fájdalommentesen elvégezhető, de általában altatásban történik az egynapos sebészet szabályainak megfelelően. Ekkor a műtét előtt laborvizsgálatokra és EKG-re, esetenként mellkasröntgenre is szükség van. A beavatkozás időtartama 1-2 óra.

A műtét végén a korábban általánosan használt tampon legtöbbször elkerülhető. A legtöbb esetben általában felszívódó ún. matracöltést használunk, így a tampon és az annak eltávolításával járó kellemetlenséggel a páciensnek legtöbbször nem kell szembesülnie. A végső eredmény 6-8 hónap elteltével alakul ki. Az altatásban történő műtét után 1 éjszaka benntartózkodás javasolt, a helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás követően néhány órás megfigyelés után lehet távozni klinikánkról.

Közvetlenül az orrplasztika után számítani kell szemkörnyéki duzzanat, esetenként kisebb bevérzés kialakulására, ami 10-14 alatt felszívódik. Két hét elteltével már biztosan munkába lehet állni.

Fontos az orvos utasításait betartása, 2 hétig kerülendő mindenféle fizikai megerőltetés, 2 hónapig a szoláriumozás, napozás és szaunázás. Könnyebb testmozgás 3 hét, megerőltetőbb testedzés 6 hét elteltével végezhető.

A szövődmények esélye is igen csekély. A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk részletes tájékoztatást ad a beavatkozásról, kockázatairól.

Áraink:
• Konzultáció a szakorvossal: 12000 Ft (melyet megvalósuló műtét esetén levonunk a végösszegből).

A kezelést végző sebész szakorvos:
Dr. Járai Tamás

Online bejelentkezés
Visszahívás kérése