Orrplasztika

A orrplasztika műtét során nemcsak az orr alakja, hanem mérete is változtatható.

 


 

Az orr kisebbíthető vagy nagyobbítható – rövidíthető vagy hosszabbítható az arcformának és igényeknek, elképzeléseknek megfelelően.

 

Az orrplasztika – a beavatkozás menete

 

A beavatkozást minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, mely során plasztikai sebészünk tájékoztatást ad a lehetőségeket és az igényeket figyelembe véve a műtét menetéről és az elérhető eredményről. Az orrplasztika bonyolult beavatkozás, az orvos részéről pontos tervezést igényel. A műtéti tervet mindig személyre szabottan készítjük el. A többféle metszési lehetőség, ill. a deformitások megszüntetésére szolgáló technika közül mindig a legcélravezetőbbet választjuk – azt, amelyik a leginkább szolgálja a kívánt eredmény elérését.

 

orrsövény műtét orrplasztikával

 

Hogyan történik a kezelés?

 

Az orrplasztika során többnyire az orrnyílásokon belül, a nyálkahártya felől rejtetten végezzük a metszéseket, így külső heg nyoma egyáltalán nem marad látható. Ezt zárt orrplasztikának nevezzük. Bizonyos esetekben azonban a külső metszés elengedhetetlen, ekkor az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén ejtjük a bemetszést, ami idővel szinte teljesen észrevehetetlenné válik. Az orr formázható saját porc felhasználásával, implantátum behelyezésével, sőt szükség esetén volumenpótlás céljából feltöltő anyaggal, ill. saját zsír feltöltéssel is történhet a végső formázás.

Szükség esetén az orrplasztikával egyidejűleg orrsövény műtét is elvégezhető. Az orrplasztika Budapest belvárosában található rendelőnkben helyi érzéstelenítésben is fájdalommentesen elvégezhető, de általában altatásban történik az egynapos sebészet szabályainak megfelelően. Ekkor a műtét előtt laborvizsgálatokra és EKG-re, esetenként mellkasröntgenre is szükség van. A beavatkozás időtartama 1-2 óra.

 

Mennyi idő a felépülés?

 

A műtét végén a korábban általánosan használt tampon legtöbbször elkerülhető. A legtöbb esetben általában felszívódó ún. matracöltést használunk, így a tampon és az annak eltávolításával járó kellemetlenséggel a páciensnek legtöbbször nem kell szembesülnie. A végső eredmény 6-8 hónap elteltével alakul ki. Az altatásban történő műtét után 1 éjszaka benntartózkodás javasolt, a helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás követően néhány órás megfigyelés után lehet távozni klinikánkról.

Közvetlenül az orrplasztika után számítani kell szemkörnyéki duzzanat, esetenként kisebb bevérzés kialakulására, ami 10-14 nap alatt felszívódik. Két hét elteltével már biztosan munkába lehet állni.

Fontos az orvos utasításait betartása, 2 hétig kerülendő mindenféle fizikai megerőltetés, 2 hónapig a szoláriumozás, napozás és szaunázás. Könnyebb testmozgás 3 hét, megerőltetőbb testedzés 6 hét elteltével végezhető.

A szövődmények esélye is igen csekély. A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk részletes tájékoztatást ad a beavatkozásról, kockázatairól.

Beavatkozást végző szakorvosok:

            Dr. Kálnay Tamás

            Dr. Halmy Csaba

            Dr. Sáfrány György

Tanácsadó asszisztens:
Annamária Kovács
+36 30 179 7972
Hívjon bizalommal!

Árak

  • Minden szakrendelés kontroll vizsgálata (1 hónapon belül): 15000 Ft
  • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 19000 Ft (egy hónapon belül megvalósuló altatásos beavatkozás esetén a konzultációs díjat levonjuk a végösszegből)