Nyakplasztika

A nyak bőre igen vékony,amelyen az idő múlása kíméletlenül nyomot hagy. Előfordul, hogy nem csak a bőr lazul meg és válik ráncossá, hanem a gravitációnak engedve a nyakizmok is elveszítik feszességüket. Ezek az eltérések nyakplasztikai műtéttel orvosolhatók. A műtét általában a nyakat érinti, de szükség esetén kiterjeszthető a tokára vagy az arc alsó kétharmadára is.

Mi a nyakplasztika eredménye?
A nyakplasztika után az arc és a nyak karaktere látványosan fiatalabbá válik, megőrizve a természetes hatást. A nyak bőrét rejtett metszésekkel felvarrjuk eredeti helyére, ezáltal alakja ismét feszessé válik, azonban a természetes és tartós eredmény érdekében a bőrbe bevésődött mély barázdákat egyéb kezelésekkel még érdemes finomítani.

A műtétet minden esetben megelőzi egy konzultáció a plasztikai sebészünkkel, aki az elvárásoknak és egyéni adottságoknak megfelelően felvázolja a lehetőségeket. Alkattól és igényektől függően sor kerülhet nyaki zsírleszívásra, a felesleges bőr eltávolítására, vagy a két eljárás kombinációjára. A mai korszerű műtéti eljárás során már nem csupán a nyakbőr hátrahúzása és a felesleg eltávolítása történik, hanem szükség esetén a bőr alatti szöveteket és vékony izmot is megfeszítjük, így az eredmény sokkal tartósabb lesz. A konzultáció során kerül kiválasztásra a legcélravezetőbb műtéti technika. Célunk, hogy a kívánt eredményt a lehető legkevésbé feltűnő módon, hajas fejbőrnél és a fül mögött történő rejtett vágásokkal érjük el. Gyógyulást követően ezek a hegek csaknem láthatatlanokká válnak.

A nyakplasztikát laborvizsgálat, EKG és 40 éves kor felett mellkasröntgen előzi meg. A 2 órás beavatkozás általában altatásban történik és utána egy éjszakát célszerű a klinikán tölteni. Ha a műtét intravénás bódításban vagy helyi érzéstelenítésben történik, nincs szükség az egy éjszakás bent alvásra. A bódítást követő 4 órás megfigyelés után kísérővel lehet távozni. A sebzárást követően felhelyezzük a ragasztókat, a speciális kötést és esetenként szorítópántot. A kívánt eredmény eléréséhez, a speciális szorító pántot 1-3 hétig kell viselni.

Beavatkozás utáni teendők
A nyakfiatalító plasztikai műtét után minden esetben pihenés és maximális kímélet javasolt. A műtétet követő 1-2 hétben számítani kell duzzanatra és az öltések okozta feszítő érzésre, ez azonban csak átmeneti kellemetlenség. A varratszedés általában 2 hét után várható, ekkorra a feszülés már jelentősen csökken. A műtét utáni pár napban felpolcolt háttal kell aludni és inkább pépes, könnyen rágható ételeket fogyasztani; kerülve a forró, fűszeres ételeket és az alkoholt. A plasztikai beavatkozás utáni első héten tilos olyan tevékenységet folytatni, ami vérbőséget okozhat az arc és a nyak területén: pl.hajolgatás, emelés, stb. A varratszedést követően rendszeres kontrollra lesz szükség.

A műtét után fontos az orvos utasításainak betartása! A gyors felépülés érdekében kiemelten kell figyelni a kíméletes életmódra. A sebet ne érje víz, hajat mosni tíz nap után lehet. A beavatkozás területén kb. 2 hét után lehet sminket alkalmazni. A beavatkozás után a heget kb. 1 évig kell óvni az erős napfénytől, szoláriumtól.

A nyakplasztikánál ritkán fordulnak elő szövődmények. Lehetséges korai szövődmény például a sebgyógyulás során fellépő gyulladás, fertőzés, utóvérzés, ám ezek idejében felismerve kezelhetők. A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk részletes tájékoztatást ad a beavatkozásról és annak kockázatairól.

Online bejelentkezés szakorvoshoz 
Visszahívás kérése

Árak

  • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 12000 Ft
  • Nyakplasztika: 420000 Ft-tól