Karplasztika

„Vékony embereknél is jelenthet problémát a felkar lógó bőre, karplasztikai eljárásunkkal megszabadulhat a kellemetlenségtől!”


Mi okozza a tüneteket?

Hirtelen súlyvesztés, öregedés vagy genetikai okoknál fogva alakul ki. Még rendszeres testedzéssel és célzott tornával sem lehet megszabadulni a lógó bőrtől, mert a gyakorlatok az izmokat feszesítik, nem a meglazult bőrszövetet. A karplasztika során eltávolítjuk a felkar meglazult bőrfeleslegét az esetlegesen ott felhalmozódott zsírszövettel együtt. Ennek eredménye a testalkathoz arányos, feszes kar.

A műtét menete

A beavatkozást minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, ennek során plasztikai sebészünk tájékoztat a lehetőségekről, és megválaszolja a felmerülő kérdéseket. A műtétet megelőző laborvizsgálatokat – illetve 40 éves kor felett a mellkasröntgent – követően kerülhet sor a karplasztikára, ami altatásban történik, és általában 2-3 óráig tart. A műtét során, ha szükséges, eltávolítjuk a felesleges zsírszövetet, majd a megnyúlt bőr kerül kimetszésre. A vágás a felkarok belső oldalán történik, ami látható hegvonalat eredményez, de ez az idő múlásával egyre halványodik.

Mi történik a beavatkozás után?

Karfeszesítés után 1 napos bennfekvés javasolt. A bőr alá egy vékony szívócsövet helyeznek, amely elvezeti a képződő váladékot – ezt 1-2 nap elteltével kiveszik. A karokat párnával alátámasztva javasolt pihentetni, ez gyorsítja a gyógyulási folyamatot. A műtét után speciális kompressziós ruhát kell viselni 6 héten keresztül. Kontrollvizsgálat 1 hét múlva történik, majd a varratok eltávolítását 2, illetve 3 hét múlva végezzük. 2 hét múlva munkába lehet állni (nem fizikai munka esetén), de még hónapokig tartózkodni kell a fizikai megerőltetéstől.

Fontos az orvos utasításainak betartása!

A beavatkozás után a heget kb. 1 évig óvni kell az erős napfénytől, szoláriumtól. Érdemes figyelni a testsúlyra, és rendszeresen mozogni, hogy a megereszkedés ne alakuljon ki újra. A hegek teljes mértékben nem tűnnek el, viszont hegkezeléssel javíthatók. Bőrfeszesítő kezelésekkel hosszú távon fenntartható az eredmény.

Kezelést végző orvosok:

Tanácsadó asszisztens:
Annamária Kovács
+36 30 179 7972
Hívjon bizalommal!

Árak

  • Minden szakrendelés kontroll vizsgálata (1 hónapon belül): 15000 Ft
  • Plasztikai sebészeti konzultáció: 20000 Ft (egy hónapon belül megvalósuló altatásos beavatkozás esetén a konzultációs díjat levonjuk a végösszegből)
  • Sebészeti konzultáció: 20000 Ft
  • Sebészeti konzultáció Dr. Pavlovics Gáborral: 20000 Ft
  • Karplasztika: 750000 Ft-tól