Karplasztika

Vékony embereknél is jelenthet problémát a felkar lógó bőre, karplasztikai eljárásunkkal megszabadítjuk önt a kellemetlenségtől!

 


 

 

Mi okozza a tüneteket?

 

Hirtelen súlyvesztés, öregedés vagy genetikai okoknál fogva alakul ki. Még rendszeres testedzéssel és célzott tornával sem lehet megszabadulni a lógó bőrtől, mert a gyakorlatok az izmokat feszesítik nem a meglazult bőrszövetet.

A karplasztika során eltávolítjuk a felkar meglazult bőrfeleslegét az esetlegesen ott felhalmozódott zsírszövettel együtt. Ennek eredménye a a testalkathoz arányos, feszes kar.

 

A műtét menete

 

A beavatkozást minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, mely során plasztikai sebészünk tájékoztat a lehetőségekről és megválaszolja felmerülő kérdéseket. A műtétet megelőző laborvizsgálatokat – illetve 40 éves kor felett mellkasröntgent – követően kerülhet sor a karplasztikára, ami altatásban történik és általában 2-3 óráig tart. A műtét során, ha szükséges eltávolítjuk a felesleges zsírszövetet, majd a megnyúlt bőr kerül kimetszésre. A vágás a felkarok belső oldalán történik, ami itt látható hegvonalat eredményez, de ez az idő múlásával egyre halványodik.

Mi történik a beavatkozás után?

 

Karfeszesítés után 1 napos bennfekvés javasolt. A bőr alá egy vékony szívócsövet helyeznek, ami elvezeti a képződő váladékot – ezt 1-2 nap elteltével kiveszik. A karokat párnával alátámasztva javasolt pihentetni, ez gyorsítja a gyógyulási folyamatot. A műtét után speciális kompressziós ruhát kell viselni 6 héten keresztül. Kontroll vizsgálat egy hét múlva történik, majd a varratok eltávolítását két, ill. három hét múlva végezzük. 2 hét múlva munkába lehet állni (nem fizikai munka esetén) de még hónapig tartózkodni kell a fizikai megerőltetéstől.

 

Fontos az orvos utasításainak betartása!

 

A beavatkozás után a heget kb. 1 évig óvni kell az erős napfénytől, szoláriumtól.
Érdemes figyelni a testsúlyra és rendszeresen mozogni, hogy a megereszkedés ne alakuljon ki újra.
A hegek teljes mértékben nem tűnnek el, viszont a hegkezeléssel javíthatóak.
Bőrfeszesítő kezelésekkel hosszú távon fenntartható az eredmény.

 

Beavatkozást végző orvosok:

  • Dr. Kálnay Tamás
  • Dr. Halmy Csaba
  • Dr. Sáfrány György
  • Dr. Pavlovics Gábor

 

Tanácsadó asszisztens:
Annamária Kovács
+36 30 179 7972
Hívjon bizalommal!

Árak

  • Minden szakrendelés kontroll vizsgálata (1 hónapon belül): 15000 Ft
  • Szakorvosi vizsgálat, konzultáció: 19000 Ft (egy hónapon belül megvalósuló altatásos beavatkozás esetén a konzultációs díjat levonjuk a végösszegből)
  • Karplasztika: 510000 Ft-tól