Az állplasztika célja az arc harmonikus arányainak a helyreállítása.


Szolgálhat az idősödő arc vonalainak megfiatalítására, vagy sérülés okozta, ill. veleszületett aszimmetria, aránytalanság megszüntetésére, állnagyobbítás vagy állkisebbítés révén. Elvégezhető önálló műtétként, vagy más korrekciókkal – tokaplasztikával, nyakplasztikával – együttesen. Az állplasztika népszerűsége az utóbbi időben ugrásszerűen megnövekedett: a legújabb adatok szerint a férfiak és nők körében egyaránt népszerű trend, hiszen az áll vonala az egész arc arányait és karakterét meghatározza.

 

Állplasztika

 

Hogyan történhet az állplasztika?

 

  • Zsírátültetéssel: saját zsírfeltöltéssel teljesen természetes anyag használatával, műtéti metszések nélkül hangsúlyozható az áll formája. Klinikánkon az országban egyedülálló a BODYJET zsírleszívó technika alkalmazásával, mely tökéletesen életképes zsírsejteket biztosít a beavatkozáshoz.
  • Hialuronsavval, amelynek porcerősítő hatása van
  • Radiesse kétkomponensű töltőanyaggal, amely kalcium-hydroxyapatit tartalmú gél.

 

A műtét menete

 

Az állplasztika előtti konzultáción plasztikai sebészünk felvázolja korrekciós lehetőségeket és kiválasztásra kerül az optimális műtéti eljárás. A zsírátültetéssel történő a korrekció során nincs szükség altatásra, a beavatkozás 1-1,5 óra alatt elvégezhető. Először a zsír leszívására kerül sor – a hasról vagy a belső combról -, az országban egyedülálló, legkorszerűbb berendezés segítségével, majd a megtisztított zsírsejteket befecskendezik az áll területére, a kívánt alakúra formálva azt.

 

Mi történik a beavatkozás után?

 

A beavatkozás végén felhelyezzük a ragasztókat, a speciális kötést, ami megakadályozza a betöltött zsír elmozdulását, míg megfelelő helyzetben nem rögzül. A helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás után haza lehet menni. Az áll 2-3 napig még enyhén fájdalmas, duzzadt, és véraláfutásos lesz, de ezek a kellemetlenségek pár nap alatt megszűnnek. A plasztikai beavatkozás után rendszeres kontrollra van szükség, melynek időpontjairól a plasztikai sebész tájékoztat.

 

A legjobb eredmény érdekében érdemes megfogadni, hogy

  • Az első napokban fölpolcolt háttal kell aludni és lehetőleg folyékony állagú, pépes vagy könnyen rágható ételeket fogyasztani.
  • Az első két hétben tilos megerőltető fizikai tevékenységet végezni, ezután pedig fokozatosan lehet visszatérni a korábbi életritmushoz.

Beavatkozást végző szakorvosok:

            Dr. Kálnay Tamás

            Dr. Halmy Csaba

            Dr. Sáfrány György

            Dr. Pavlovics Gábor