Dr. Kun Sarolt

Dr. Kun Sarolt

Ultrahang diagnosztika

Már az egyetem elején tudtam, hogy a radiológus szeretnék lenni, elbűvölt a technika fejlődése és fontossága. Orvosi Diplomámat a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem 2013-ban, diplomamunkám a kontrasztanyagos ultrahangvizsgálatokból írtam. Rezidensi és szakorvosi képzésem az Országos Onkológiai Intézetben töltöttem, mely idő alatt számos más budapesti kórházban is volt lehetőségem gyakorlatot tölteni és számos tanfolyamon és konferencián gyarapíthattam tudásom. Gyermekem születése után 2022. májusában sikeres radiológiai szakvizsgát tettem. Azóta is folyamatosan képzem magam magyar és nemzetközi tanfolyamokon. Tagja vagyok a Magyar radiológusok Társaságának, az Europai Radiológus Társaságnak, a Magyar Onkológiai Társaságnak. Jelenleg részt veszek egy nemzetközileg elismert pajzsmirigy UH diagnosztikai továbbképzésen (Papillon Course on Thyroid Ultrasound.)

A folyamatos szakmai képzés és protokollok követése mellett fontosnak tartom a vizsgálatok során az empatikus, nyugodt légkör megteremtését.

Vizsgálatok, amelyekkel fordulhat hozzám:

Radiológia /Ultrahang diagnosztika

  • Nyaki ultrahang: A pajzsmirigy, a nyaki nyirokrégiók és nyálmirigyek UH vizsgálata.
  • Hasi ultrahang: A máj, epehólyag, hasnyálmirigy, vesék, hasi nyirokrégiók és a kismedencei szervek vizsgálata.
  • Egyéb lágyrészek ultrahangos vizsgálata: axilla, inguina (nyirokcsomók), tapintható terimék (pl. zsírcsomó) vizsgálata.

Az ellátás nyelve: magyar, angol