Dr. Hetthéssy Judit Réka PhD

Dr. Hetthéssy Judit Réka PhD

kézsebész

2005-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezt követően az Országos Baleseti Intézet Traumatológiai, Gyermektraumatológiai valamint Kéz- és Mikrosebészeti Osztályán dolgoztam.

2012-ban szereztem szakvizsgát ortopéd sebészetből és traumatológiából kiváló minősítéssel. 

2014-2021 között Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján dolgoztam kézsebészként majd

2018-tól profilvezető kézsebészként.

2014-ben szereztem szakvizsgát kézsebészetből, szintén kiváló minősítéssel.

2016-ban Európai Kézsebészeti Szakvizsgát szereztem (European Board of Hand Surgery Diploma Examination). 

2022 – Kézklinika megalapítása

Miben segíthetek?

Praxisomban az ujjak, a kéz, a csukló, az alkar és a könyök betegségeit gyógyítjuk.

 

Szakorvosi rendelésemen 

  • konzultációra, 
  • a panaszok mögött megbúvó elváltozások kivizsgálására, diagnosztizálására, 
  • röntgenfelvételek helyszíni készítésére, 
  • kezelési – és szükség esetén műtéti – terv felállítására és 
  • segédeszközök elrendelésére 

is lehetőség van, felnőttek és gyermekek számára egyaránt. 

 

Ha műtéti ellátásra van szükség, a beavatkozást szintén ránk bízhatja a legegyszerűbbtől a legkomplexebb kézműtétig.

 

A kézen előforduló gyakori betegségek (alagútszindróma, nyeregízületi porckopás, pattanó ujj, Dupuytren betegség, ganglionok/ciszták stb.) műtétes és műtét nélküli ellátásában az elmúlt 15 évben széleskörű tapasztalatot szereztem. Amennyiben a műtét nélküli kezelés sikertelen, illetve a műtéti beavatkozás jelenti a legjobb megoldást – ezeket a beavatkozásokat nagy számban és kiszámítható eredmények mellett, jól strukturált és szervezett körülmények végzem.

 

A Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján töltött évek alatt, illetve a külföldi ösztöndíjak alatt gyakorlatot szereztem a kézsebészet ritkábban felölelt területeiben. Ilyen például a sérülések esetleg korábbi beavatkozás után visszamaradt problémák kezelése,  a daganatos elváltozások illetve a reumás betegségek okozta enyhébb vagy súlyos deformitások valamint egyes  felsővégtagi spasztikus kórképek kezelése (pl. stroke utáni állapotok).   Ezeknek a kézbetegségeknek a kezelése speciális képzettséget, gyakorlatot, illetve nem elterjedt eszközpark vagy módszertan használatát követeli. A Kézklinikán keresztül ezeknek a kórképeknek az ellátására is van lehetőség.

 

Praxisomban kiemelt szerepet tölt be a gyermekellátás. Az Országos Baleseti és Sürgősségi Osztályon szerzett speciális tudást külföldi tanfolyamok mellett a Semmelweis Egyetem Gyermekortopédiai Osztályával valamint a Bethesda Kórházzal való együttműködés során fejleszthettem. A kézfejlődési rendellenességek kezelése mellett a sérülések (csont/ín/ideg) utáni állapotok korrekciójával, valamint daganatos elváltozásokkal is foglalkozom.

 

Képzések

Szakképzésem során nagy hangsúlyt fektettem a külföldi tapasztalatszerzésre is – ösztöndíjak, nemzetközi kurzusok. 

2012-ben elnyertem az Európai Kézsebész Társaság (Federation of European Societies for Surgery of the Hand – FESSH), Traveling Fellowship ösztöndíját, melyet Zürich Egyetemi Klinikája Kéz és Plasztikai Sebészeti osztályán (Klinik für Plastische und Handchirurgie UniversitätsSpital Zürich) töltöttem. 

2013-ban a Leonardo Mobilitás ösztöndíj segítségével a modern kéz és csuklósebészetről tanulhattam Németországban (Hand und Plastische Chirurgie Orthopädische Klinik Markgröningen). 

2016-ban az Európai Csuklóarthroscopos Társaság ösztöndíjasaként látogathattam el Spanyolország híres kézsebészeti központjába (Dr. Piñal y Asociados: Cirugía de mano, muñeca y microcirugía – Santander). 

2016-ban az Amerikai Kézsebészeti Társaság ösztöndíjasaként kereshettem föl több amerikai kézsebészeti centrumot ismereteim bővítése céljából :

Mayo Clinic-Rochester Hospital for Special Surgery-New York, Massachusetts General Hospital, Loyola University Medical Center.

2015 óta rendszeresen szervezek elméleti és gyakorlati továbbképző kurzusokat kézsebészeknek és leendő kézsebészeknek

2020-ban szervezésem alatt valósult meg a kézsebészek számára hosszú idő után újra kínált kötelező szintentartó kurzus. A kurzuson a résztvevők neves hazai szakértőktől mind elméleti, mind gyakorlati tudást szerezhettek  

 

Tudományos tevékenység

PhD fokozatomat 2019 -ben a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományok Rácz Károly Doktori Iskolájában védtem meg, jelenleg aktív és akkreditált PhD témavezető vagyok. Hazai és nemzetközi folyóiratokban rendszeresen publikálok.