Orvos információk

Dr. Falus Gábor

Dr. Falus Gábor

Plasztikai sebész

    (konzultáció a budai rendelőnkben, a Meliora by KOC-ban)
Rendelési idő
Szerda: műtét opcionális plasztikai sebészet (helyszín: Körúti Orvosi Centrum)
Csütörtök: 16:30 – 20:00 orvosesztétikai szakrendelés (helyszín: Meliora (Buda))

Szakmai bemutatkozás

A kérdésre, hogy miért lettem plasztikai sebész, a válasz összetett. Az orvosi hivatás elsősorban valami testi betegségben szenvedő emberek gyógyítását jelenti egy gyakorló orvos számára, azonban az esztétikai sebészetnek nem ennyire könnyen megfogalmazható az elsődleges célja. A szépészeti műtétekkel történő szépségre és tökéletességre való törekvés, a gyógyítás mellett, számomra nagyon testhez álló elhivatottságnak tűnt, miután életem során folyamatosan erre törekedtem.

Már az egyetemi évek alatt rendszeresen eljártam tanulni jól ismert plasztikai sebészeti magánklinikákra, amely során sikerült az alapvető plasztikai sebészeti hozzáállást és látásmódot elsajátítani.

Egyetemi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán 2008-ban fejeztem be, ezt követően 2014-ig kezdetben a Honvédkórház, majd később a Szent István Kórház Általános Sebészeti Osztályán dolgoztam, ahol számtalan ambuláns és altatásos sebészeti műtétet végeztem. 2014-től a Honvédkórház Plasztikai és Égéssebészeti Osztályán kezdtem meg a rezidensi képzést és tanultam meg az alapjait a plasztikai sebészetnek Dr. Tamás Róbert tanár úr és Dr. Debreczeni Béla főorvos úr irányítása alatt, mely során számos esztétikai és helyreállító műtétet végeztem és asszisztáltam. 2018-ban szakvizsgát tettem plasztikai és égéssebészetből. A szakképzés ideje alatt, és azt követően is több hazai és külföldi plasztikai sebészeti továbbképzésen és konferencián vettem részt.

A szakvizsgát követően kezdtem el a magánszektorban dolgozni, többek közt a budapesti Aesthetica Orvosi Központban és a Royal Orvos-Esztétikai Központban, ahol nagy számban végzek esztétikai műtéteket, valamint kezeléseket.

Élvezem, hogy plasztikai sebészként dolgozhatok. Munkám során szeretem az újabb és újabb kihívásokat. Hatalmas motiváló erőt jelentenek számomra az elért műtéti eredmények és pácienseim örömteli visszajelzései.

Azt gondolom, minden hölgyben ott rejlik az egyedi természetes szépség és tökéletesség, melyeket mi esztétikai sebészek próbálunk tovább alakítani, formálni, kihangsúlyozni, ez a mi hivatásunk.

Köszönettel tartozom mindazon plasztikai sebész kollégámnak, akik megtanítottak a szakma alapjaira és segítségükkel megalapozhattam a tudásomat. Így a szakmámat tiszta lelkiismerettel, odaadó elhivatottsággal végezhetem.

Budapest, 2020. 09. 28. Dr. Falus Gábor