Lipogems őssejt kezelés

Egyedülálló terápia: a páciens saját, őssejtet tartalmazó zsírsejtjeit ültetjük vissza a térd, csípő, váll, boka porckopásainak kezelésére.A Lipogems egy forradalmian új eljárás, mely ortopédiai és esztétikai, nőgyógyászati és gasztroenterológiai területen is alkalmazható.

A Lipogems kezelést ajánlunk az alábbi esetekben:
térd, csípő, váll, boka porckopásainak kezelésére, a protézis elkerülésére, csont-és porcszövet rekonstrukció esetén,
• ízületek és inak degeneratív elváltozásainál,
• Enthesopathies (azaz teniszkönyök, golfkönyök és patellacsúcs szindróma),
• adhaesiv capsulitis, ismertebb nevén befagyott váll szindróma esetén.

Egyedülálló terápia: a páciens saját, őssejtet tartalmazó zsírsejtjeit ültetjük vissza. A Lipogems olyan technológia, mely során egy szövetállományt hozunk létre, ami biztosítja a sejtek aktiválását, a regeneratív hatások azonnali és széles spektrumú beindítását, mivel az őssejtek, pontosabban regeneratív sejtek képesek átalakulni a szervezet valamennyi sejtjévé. A Lipogems használatával nem csak őssejtet fecskendezünk a sérült területre, mert akkor a sejtek többsége elpusztulna, hanem őssejteket egyéb támogató sejtek és proteinek támogatásával, a szükségtelen sejttípusok eltávolításával, figyelembe véve a természetes és gyógyítási környezet összetettségét.

Az eljárás során zsírszövetet szívunk le a páciens hasfalából, majd kb. 20 perc alatt a zárt, steril készülék segítségével minimális, enzim-mentes kezelést végzünk rajta és ugyanazon eljáráson belül visszajuttatjuk a kezelésre szoruló területbe, ízületbe. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, ami után közvetlenül a páciens a saját lábán távozik otthonába. A beavatkozás után 1-2 órányi pihenés szükséges, a műtét után néhány napig a kezelt ízület tehermentesítése javasolt. Már az első napokban is fontos az ízület rendszeres átmozgatása, később tornáztatása. A műtét után kontroll szükséges, melyet a szakorvossal szükséges egyeztetni.

Előnyei:
helyi érzéstelenítésben végezhető, a kezelés után a páciens pár órán belül ha­za mehet,
• saját zsírszövet átültetés, nincs kilökődési kockázat,
• pár napon belül érezhető a hatása és hosszú ideig tart,
• bármely életkorban alkalmazható, időseknek különösen ajánlott,
• extrém igénybevétel esetén, pl. élsportolóknál is alkalmazható,
• könnyen hozzáférhető helyről szívjuk le a zsírsejteket,
• zárt rendszerű, biztonságos eljárás,
• csak ritka esetben, kis mértékben léphet fel duzzanat és véraláfutás,
• ismételhető.

Mi ez az eljárás, mitől úttörő a többi regeneratív eljáráshoz képest?

Az őssejtek képesek átalakulni a szervezet valamennyi sejtjévé. Az eddig alkalmazott módszerek nem tették lehetővé a sejtek ilyen nagy számban való elérését, vagy több hetes laboratóriumban történő sejttenyésztést igényeltek. Az eljáráshoz nem kell vágni, elég csak pár tűszúrás, így az egész művelet nem tart tovább 45-60 percnél. Kijelenthető, hogy a zsírszövet egy nagyon dinamikus és aktív biológiai szövet. Nem csak őssejteket, de a növekedési faktorokat, támogató sejteket, és gyógyító fehérjéket is tartalmaz. Ma már tudományos tényként kezelhető, hogy a zsírszövet is megfelelő arányban tartalmaz természetes regeneratív tulajdonságokkal rendelkező sejttípusokat. Ennek következtében, a zsírszövet pl. a csontvelőből származó hasonló tulajdonságú sejtek kinyerésének megfelelő alternatívája. Fiatalok esetében fontos tényező, hogy időt spórolnak meg, nem esnek ki a munkából, a sportolók lényegesen gyorsabban regenerálódnak és térhetnek vissza az edzéshez. Idősebb korban elkerülhetővé válik a protézis beültetése!

A kezelést minden esetben megelőzi egy konzultáció, ahol a szakorvosunknak a meglevő röntgen (a panaszt okozó ízület kétirányú rtg felvétele, csípőnél esetleg MR, vállnál UH is) lelelek bemutatása szükséges!

A technológia 2010-es bevezetése óta több ezer beavatkozást végeztek világszerte problémamentesen. Az eddigi tapasztalatok szerint kimagasló eredmények érhetők el a tünetek enyhítésében, a fájdalom csökkenésében, és ennek következtében akár a protézis beültetés is elkerülhető, vagy időben több évvel eltolható. A saját sejtek teljes beépülése kb. 3 hónap, az első kontroll a beavatkozás után 6 héttel történik, azonban az esetek döntő többségében már 3-4 hét múlva érezhető a panaszok csökkenése, javulása.

Kizáró okok:
• daganatos betegségek, véralvadásgátló szedése, túl nagy fokú kopás

A kezelést végző szakorvos:
Dr. Sztányi István
Online bejelentkezés
Visszahívás kérése


Áraink:
• konzultáció: 18000 Ft
• Lipogems 1 ízület esetén, helyi érzéstelenítésben 600000 Ft, 2 ízület esetén, helyi érzéstelenítésben 650000 Ft , 3 ízület esetén, helyi érzéstelenítésben 700000 Ft, 4 vagy több ízület esetén 780000 Ft
• Bódítás műtéthez 60000 Ft
• Első kontroll műtét után díjmentes
• Minden további kontroll 10000 Ft


A különféle mozgásszervi betegségek a modern társadalom legalább 20%-át érintik; hazánkban az ízületi betegségben, gyulladásban vagy porckopásban szenvedők száma mintegy 2 millióra tehető. A mozgásszervi betegségek megnehezítik a munkavégzést, még az olyan egyszerű, hétköznapi dolgok is nehézséget és fájdalmat okoznak, mint a sétálás, lépcsőzés, guggolás. 

Esztétikai célú felhasználását tekintve is ígéretesek az eredmények, pl. arcfiatalítás, általános bőrállapot javítás, dekoltázs kezelés, saját zsírral való feltöltés esetén.