Időpontfoglalás

Koronavírus gyorsteszt

“A koronavírus gyorsteszt az ujjbegy megszúrását követően vett vérből kimutatott
ellenanyag vizsgálat.”


Hogyan működik a teszt?

 

Egy apró szúrást ejtünk a páciens ujjbegyén, melyből a tesztcsík segítségével kimutatható a fertőzöttség.

A teszt nem magát a vírust mutatja ki a szervezetben, hanem a vírus szervezetbe jutását követően az immunrendszer válaszreakciója során termelődő két ellenanyagot, ez az IgM és IgG.

Az IgM a fertőzés kezdeti szakaszában termelődik, és meglévő vagy nemrég lezajlott fertőzésre utal, míg az IgG valamivel később, a fertőzés 7. napja körül termelődik, és hosszú távon a szervezetben marad.

Semmilyen orvosi vizsgálat eredménye nem biztos 100%-ban, így ennek a vizsgálatnak sem, de ez a vizsgálat nagy pontosságúnak tekinthető. Az elérhető legjobb minőségű tesztet alkalmazzuk.

 

Hogyan állapítjuk meg a fertőzöttséget?

 

A koronavírus teszt elvégzését követően kb. 20 perc múlva a kórelőzmény (amely a jelentkezéskor kitöltött kérdőíven szerepel) és a vizsgálat eredménye alapján meg tudjuk mondani Önnek, hogy az elmúlt időszakban már átesett-e a betegségen, vagy jelenleg is zajlik a betegsége tünetmentesen, vagy azt tudjuk megállapítani, hogy az ön szervezete nem termelt még kimutatható mennyiségű ellenanyagot a vírus ellen.

Fontos kiemelni, hogy a fertőzés kezdeti szakaszában előfordulhat, hogy a szervezet még nem termel kimutatható mennyiségű ellenanyagot, így a tesztet bizonyos esetekben 2 hét múlva  érdemes megismételni.
Jelenleg nem létezik olyan vizsgálati módszer, melynek alkalmazásával 100 %-os bizonyossággal ki lehetne azt jelenteni, hogy Ön nem fertőzött.

 

Hol történik a szűrés?

 

A koronavírus teszt elvégzésére egy egész emeletet elkülönítettünk, mely rendszeres fertőtlenítés alatt áll. Kollégáink védőmaszkban, védőruhában végzik a szűréseket.

 

Mennyibe kerül a teszt?

 

A szűrés ára 15.000 Ft, fizetni a helyszínen készpénzzel, vagy bankkártyával lehet.

Várjuk hívását a 06305454159 telefonszámon.