Homlok botox

A homlokunkon több irányban is létrejöhetnek ráncok. A bosszantó vonalak függőleges és vízszintes irányokban is belekontárkodhatnak megjelenésünkbe, továbbá a szem környékén megjelenő szarkalábak is sokszor velejárói az idő múlásának, melyek szintén kellemetlenül érinthetnek minket. Nem csoda, hogy az első fecskék láttán minden tippet és trükköt szeretnénk bevetni ellenük.

 

Mik a kialakulás okai?

 1. Az arcunk tele van izommal. Ezek az izmok segítenek az érzelmeink kifejezésében és persze létfontosságú, mindennapi teendőkben is, mint pislogás, rágás, stb. Abban az esetben, ha túlságosan mimikázunk, nagy terhelést adunk ezeknek az izmoknak, melyet a felette húzódó bőr egyre kevésbé tud lekövetni. A sorozatos izommozgások eredményeként a bőr betörik és kialakulnak, majd el is mélyülnek a mimikai ráncok vagy más néven dinamikus ráncok.
 2. Ahogy azt már említettük, az idő múlása sajnos biológiailag is csökkent működéssel jár: egyre kisebb mennyiségű kollagént, elasztint és hyaluronsavat tudunk előállítani. Ezek a természetes anyagok mind azért felelnek, hogy a bőr sima és ránctalan legyen, valamint feszes, tömör szerkezetű.
  Az öregedés során a csont elkezd megfogyatkozni, elindul a volumenvesztés, a bőr lógni kezd, így megfigyelhető a feszesség csökkenése és egyenes az út a ráncok irányába.
 3. A genetika egy teljesen egyedi tényező. Az adottságokra nincs közvetlen ráhatásunk, életmódunkkal tudjuk támogatni, hogy ezek a faktorok a lehető legkisebb mértékben legyenek hatással megjelenésünkre, de a kulcs az elfogadásban rejlik.
 4. Ha már az életmódról volt szó, fontos megemlíteni, hogy a stressz, a hiányos bőrápolás, a fényvédő mellőzése és egyéb rossz rutinok szintén a ráncoknak kedveznek, így a kiegyensúlyozott, támogató életmódot helyezzük mindig előtérbe.

Milyen ráncok esetén alkalmazható legeredményesebben a botox?

 • Homlokráncok: ezek a vízszintes vonalak szelik keresztbe homlokunkat.
 • Haragos ráncok: azaz a glabella ráncok, melyek függőlegesen, a két szemöldök közt helyezkednek el.
 • Szem körüli ráncok: más néven szarkalábak vagy finom vonalak: a szemek sarka árulkodik ezekről

A ráncok mélysége teljesen egyedi minden esetben.

 

Tüntessük el a ráncokat – homlokránc kezelése botox-al

A kialakult ráncokat tekintetében kétféle kezelési mód létezik, a ránctól függően:

 1. Homlokránc kezelése botox injekcióval: a botox, azaz a botulinium toxin egy időszakos izomblokkolás generáló orvosi szer. A botox kezelés célja, hogy mind a vízszintes homlokráncok, mind a függőleges ráncok alatt húzódó izmok tevékenységét gátoljuk, ezáltal pedig a bőr, tehát a ráncok mélyülése is megfékezhető.A homlok botoxot injekcióval juttatjuk be a megfelelő területre. Fontos, hogy a hatás nem rögtön alakul ki, nagyjából 4-7 napot kell várjunk, hogy eredményeket lássunk. Páciensfüggő, hogy milyen időintervallumban nyújt segítséget: nagy átlagban 3-6 hónapra simulnak ki a kritikus területek. A botox kezelés „lunch-time” beavatkozás, tehát gyorsan és egyszerűen kivitelezhető és hatékony kezelés, mindennapi rutinunk nagyobb mértékű megborulása nélkül.
 2. Hyaluronsavas ráncfeltöltés: akkor, ha volumenhiányról is szó van, fontos tudni, hogy nem járunk eredménnyel, ha blokkoljuk az izmokat botox kezeléssel. Szükséges a megfelelő teltség biztosítása. Ebben az esetben hyaluronsavas feltöltést alkalmazunk, mellyel pótoljuk az elvesztett térfogatot.

Minden szituáció egyedi. Amennyiben javasolt, a ránckezelés kombinálva is alkalmazható, azaz a homlok botox kezelés és a hyaluronsavas ráncfeltöltés egyszerre, együttesen.

 

A prevenció most is fontos!

 • Megfelelő fényvédelem
  A permanens UV-sugárzás a bőrünk ősi és ádáz rosszakarója. Fontos, hogy használjunk télen és nyáron is megfelelő faktorszámú készítményeket. Ezáltal nemcsak a bőrrák, hanem a bőröregedés is megelőzhető. Igyekezzünk ezt a réteget nagyjából 2-3 óránként frissíteni.
 • Csak semmi stressz
  Azok, akik tartós stressznek vannak kitéve és sokat idegeskednek, klinikailag bizonyítottan magasabb állandó kortizol szinttel bírnak. Ez a hormon az úgynevezett stresszhormon képes a kollagén termelődés blokkolására, így igyekezzünk elkerülni a hosszan fennálló bosszankodást.
 • Tiltólistán a dohányzás
  Nincs még egy olyan káros anyag, mint a nikotin: ez az összetevő képes az oxigén haladásának akadályozására és a kollagén bomlását is serkenti. Az út tehát egyenes a ráncokhoz. Tegyük le azt a cigarettát!
 • Megfelelő kozmetikumok
  A hidratáltság kulcsfontosságú: ha például hyaluronsav tartalmú hidratálókrémeket vagy szérumokat alkalmazunk, akkor fokozódik a nedvesség megtartása a bőrben, ezáltal pedig a ráncok kialakulásának minimalizálását érjük el. A megelőzést egész magas szinteken is űzhetjük, például retinol és antioxidáns tartalmú készítmények beiktatásával rutinunkba.

Homlokráncok kezelésének igényével forduljunk nagy rutinnal rendelkező szakorvoshoz. Ha így teszünk, akkor az eredmény természetes hatású lesz és persze a biztonság faktort is kipipálhatjuk. A homlok ráncok kezelése a modern orvostudománynak hála tehát egyáltalán nem ördöngösség.