A bőrgyógyászati allergia vizsgálat előtt

Amennyiben már szed allergiaellenes gyógyszereket, a bőrgyógyászati allergiavizsgálat előtt egy héttel érdemes abbahagynia, hogy a szervezet alapállapotát vizsgálhassuk a teszt során. A vizsgálatot megelőző 6 hétben nem érheti a hát bőrét napfény és szolárium. A vizsgálatokat kizárólag hétfői vagy keddi napon tudjuk elkezdeni, és egy hét múlva fejeződnek be.

Míg a testére helyezett korongok a bőrén vannak, fontos, hogy kerülje a nagyobb fokú izzadást, ne sportoljon, illetve az érintett területet kikerülve fürödjön. Így biztosítható, hogy a teszt eredménye alapján szakorvosaink az Ön számára korrekt információkkal szolgálhassanak.

A vizsgálat során

A bőrgyógyászati allergia vizsgálata során – általában a hátra – tapaszokat helyez fel az orvos. Ezek a tapaszok meghatározott tartalmú, gyárilag ellenőrzött, gyakran előforduló allergénekkel vannak átitatva. Szakorvosaink a 20., 40., és a 60. percben vizsgálják a bőrreakciókat, majd még további 48 óráig viselni kell azokat, majd további 3 napig ellenőrizzük a hát bőrét az esetlegesen később kialakuló bőrreakciók miatt. A hét végére az orvos komplett képet kap a felmerülő érzékenyítő anyagokról. Mind szóban, mind írásban rögzíti, megbeszéli Önnel, és elmondja, milyen készítményekben, anyagokban találhatóak ilyen jellegű allergének. (festékek, illatanyagok, konzerválószerek stb.)